En fantastisk festkonsert

På onsdag gikk altså Gamalakhestiftelsens årlige festkonsert av stabelen med Åsleik Engmark som konferansier, men også artist. Hvem skulle trodd at den lille kroppen har så mye stemme inni seg. Fra den laveste bass til den høyeste sopran framførte han sammen med en kollega Tryllefløyten av Mozart på 6 minutter. En versjon som neppe blir authorisert, hvis slikt gjøres med musikkstykker. Men desto mer morsomt og fengende. Ikke mange som klarte å holde seg alvorlig. Samtidig var det en oppvisning i profesjonell sangkunst. Utrolig dyktig gjennomført!

Men også Caledonian Jazzband imponerte. Jeg synes tradjazz har en tendens til å bli kjedelig når man har hørt noen låter etter hverandre. Det blir litt for likt. Ikke slik her. Det var en variasjon i spennet mellom det heftige og glade og det langsomme og melankolske som sto seg bra. Og utøverne, hver på sitt instrument, var en nytelse å høre på. Flott!

Tiril og Frikk Heide-Steen har fulgt opp tradisjonen etter sin far. Både med dyktig sang og det å stille opp for Gamalakhestiftelsen i forbindelse med den årlige festkonserten. Stemmeprakt er det riktige ordet. Både ballader og standard jazzlåter ble sunget på en måte som sto seg godt i forhold til atskillig mer erfarne og tilårskomne artister. Dette er ungdommer som vi kommer til å høre mye mer til i årene som kommer. Garantert!

Jeg fikk gleden av å bli intervjuet av Åsleik Engmark vedrørende jordomseilingsprosjektet. Han er en inspirerende intervjuer som klarer å få folk til å yte sitt beste. Det kan ikke ha gått så aller værst. I pausen og etter konserten satt jeg i foajeen med mine påtegningslister der man kunne melde seg på som giver til Gamalakhestiftelsens Utdanningsfond (GU). Det dreier som om å bidra med  x antall ører for hver nautisk mil Leviata seiler rundt jorda. Nå var jo dette et arrangement myntet på støttespillere til Gamalakhestiftelsens Development Centers Stiftelse (GDCS), så det var kanskje ikke så overraskende at resultatet ble bra. Men at det skulle bli så bra, hadde jeg ikke våget å håpe på: 16 nye givere og tilsammen giveravtaler for kr.49 500. Utrolig bra! På vegne av GU og GDCS: Tusen takk!

Staus på giversiden er nå giveravtaler på kr.205 300 og flere er i sikte. Noen som vil ha tilsendt et giverskjema for verving av flere givere? Bare si i fra!

Skippern

Skippern

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.