Isegran

Leviata ligger på slipp på Isegran i Fredrikstad. Eller for å si det slik de sier her: Fredrikstad ligger på andre sida av elva for Isegran. Utsagnet vitner om stolthet og kjærlighet til både stedet og aktivitetene her.

Og det er utrolig hva som har skjedd på Isegran de siste 10-15 årene. Noen få ildsjeler har klart å få med seg politikere og inflytelsesrike personer til å bygge opp maritimt kystkultursenter som man skal lete lenge etter i Norge. Her er flytende farkoster av alle slag. Fra den minste jolle til den største fullrigger. Konstruktør og ingeniør Bjarne Aas står ikke bare på statue i parken. Man har også klart å lage et eget museum viet hans produksjon av seilbåter som foregikk her på Isegran gjennom ti-år. På verftstomta står ulike rehabiliteringsprosjekter på rad og rekke. Det eldste trolig fra 1600-tallet. Og slippen med tilhørende smie, snekkerverksted og kontorer, skaper liv og ekthet til stedet. Dette er atskillig mer enn et museum! Pent innrammet i en grønn park med store løvtrær og gangveier rundt hele halvøya.

Jeg og Leviata føler oss privilegert her vi troner på slippen høyt til værs. Skal man absolutt ut av vannet, er dette en fin plass og gjøre det på. Hyggelige mennesker møtes til både 12- og 14-kaffen. Og fagkompetanse og hjelp skorter det ikke på. Her føler man seg ivaretatt!

Kan anbefales!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.