20.infobrev august 2015

Logo2015

 

Opp av dvalen

Du tenker kanskje: Hvor ble det av han med jordomseilingen? Et relevant spørsmål siden jeg fra og med juni har ligget svært lavt i terrenget. Av den enkle grunn at jeg rett og slett trengte en pust i bakken etter alt som skjedde i løpet av april og mai.

 

Det er langt å seile fra Fredrikstad til Molde, alene. Med unntak av et opphold på noen dager i Mandal/Oslo i påskeuka, gikk turen unna nonstop på 3+3 døgn. Under første del av turen ble jeg angrepet av krystallsyken som jo effektivt torpederte den planlagte jordomseilingen. Andre del, fra Mandal til Aukra, ble derfor enda mer slitsom enn normalt.

 

Som en konsekvens av krystallsyken, måtte prosjektet omorganiseres. Det medførte ganske mye arbeid med å få aksept fra alle dere givere for et nytt opplegg. Noe som faktisk også var ganske krevende rent mentalt. Det var jo ingen selvfølge at dere ville bli med videre! Litt nerver var det jo også ift. hovedsponsorene, noe som heldigvis også viste seg å være ubegrunnet. Setter stor pris på full forståelse og støtte derfra!

 

Deretter sto arrangementet i Ski Rådhusteater for tur. Ikke uventet, tok det all oppmerksomhet i et par uker. Det ble et flott arrangement, men dessverre besøkt av alt for få. Men vi som var der hadde en utrolig flott kveld! Hovedsaklig takket være Lars Fredrik Beckstrøm med flere, Kyrre Lind-Isaksen og Andreas Strand Renberg som underholdt oss.

 

Arrangementet 28.mai satte et punktum for en rekke ulike aktiviteter det siste året knyttet til prosjektet. På bakgrunn av de nye forutsetningene, var jeg rimelig fornøyd. Status var følgende:

 

Videreføring av et spennende maritimt prosjekt.

Fortsettelse av innsamling til Gamalakhestiftelsens Utdanningsfond.

Fortsatt støtte fra alle dere givere og hovedsponsorene.

Innsamlet beløp på kr.500 000.

 

Fornøyd, ja, men sliten!

 

Derfor bestemte jeg meg for å ta en «time out». Et avbrekk med andre gjøremål og prosjektet parkert noe lenger bak i bevisstheten. Det har fungert bra og jeg merker at energien er tilbake. Det er viktig, for nå starter straks en ny fase. Nemlig seilasen fra Stjørdal til Oslo som skal vare ett helt år. Og som primært har som hovedmål å samle inn den andre halve millionen til GU-fondet.

 

 

Men først må Leviata på vannet igjen. Er nå på Aukra. Har faktisk vært her i akkurat en uke. Etter at undervannsskroget er blitt kalkblåst, består oppgaven nå i å legge på i alt 7 lag med diverse malingsprodukter. Grunning, priming og stoffing. Med en overflate på ca. 50 m2, tar det ca. 3 timer pr. strøk, så det er ikke noe problem med å få tida til å gå. Dessuten er det noen småreperasjoner og monteringer som må gjøres. Siden det nå blir lite med seiling (ift. jordomseiling), duger ikke vanngeneratoren på samme måte. Derfor monterer jeg nå vindmølle som nå blir hovedkilden til strøm ombord.

 

Det blir sjøsetting i neste uke. Deretter seilas opp til Stjørdal som jo er startpunktet for kystseilasen. Men før start derfra, blir det en tur hjem til Siggerud for å samle sammen det siste av utstyr, gjøre et par praktiske oppgaver og konfirmere en nevø! Og siden jeg nå ikke har noen jobbforpliktelser, har jeg bestemt meg for å ikke sette noen tidsfrister. Det er nemlig også en vesentlig del av dette seilprosjektet: Å ha et anderledes år uten mas og stress! Avreise Stjørdal blir derfor i begynnelsen av september en gang.

 

Neste giverbrev kommer fra Stjørdal. Da skal jeg fortelle om hvordan GU-fondet allerede finansierer «inngangsbilletten» til maritim utdanning for 7 studenter som er sikret jobb på norske skip etter endt skolegang. Takket være deres bidrag!

 

Hei så lenge! Og husk at Leviatas posisjon til enhver tid er å finne på leviata.no. Er dere i nærheten, er dere hjertelig velkommen ombord!

 

Med vennlig hilsen
Jan Eirik
skipper på Leviata,