Bidrag fra godstolen

Det har vært mye fyr på peisen i dag. Noe eget med levende varme. Og særlig når det sludder, snør og er forholdsvis utrivelig ute. Da er det godt å sitte i skinnet av flammene ognplukke ut ukas høydepunkt.

 

IMG_1146Det er ikke så opplagt denne gangen.

 

Jeg har «rehabilitert» den gamle gass-kjøleboksen og montert elektrisk kjøleelement/ kompressor. Likeså er den manuelle septikpumpa byttet ut. Den også måtte gi tapt for en elektrisk en. Men slike trivielle ting virker litt platt som ukas høydepunkt.

 

Det kunne vært begge cup-finalene hvis henholdsvis Avaldsnes og Sarpsborg hadde vunnet. Jeg synes nemlig alltid det er mest stas når favorittene taper, men det gjorde de jo ikke denne gangen.

 

Det kunne jo vært foredraget i Stjørdal seilforening på torsdag, for jeg tror det gikk veldig bra. Men dessverre sto ikke utbyttet i forhold til innsatsen. Så jeg ville lyve hvis jeg hadde hauset opp den kvelden, selv om det var veldig hyggelig!

 

Forøvrig må jeg gi Rolf Olsen, lederen for Impande, rett når han sier at det å samle inn penger er hardt arbeid! Denne uka har jeg vel tilbrakt 7-8 timer foran PCen så og si hver dag. Med forberedelse av foredrag, med oppdatering av hjemmeside og Facebook, med telefoner, med forberedelse for de havnene som skal besøkes og ikke minst med å skrive og sende forespørsel av alle slag. Du verden så mye enklere å snekre, gitt!

 

Mens jeg skriver det forrige avsnittet, går høydepunktet plutselig opp for meg!

 

Jeg hadde i tankene å applaudere Fruens funderinger på onsdag. Riktignok er jeg inhabil, men slike regler behøver jeg heldigvis ikke å bry meg om. Det hun serverte der, vekket mange følelser i skipper’ns sinn!

 

Så, mens jeg lurer på hvordan jeg skal formulere dette, kommer jeg plutselig på en av tilbakemeldingene ifb. med Fruens funderinger som lyder slik:

«Dere gjør en kjempejobb som vi vanlige dødelige bare beundrer og aldri gjør noe med selv 😉 Da er det godt å kunne bidra litt fra godstolen! Dessuten ønsker alltid foreldrene mine seg bidrag til gode formål istedenfor julegaver, så da slår jeg to fluer i en schmokk!!»

 

Takk skal du ha, Frances! Vi har så lett for å tenke stort når vi ser etter høydepunkt. Men du verden, det vet jeg jo, at ingen ting berørte meg mer denne uka enn ordene dine. De gir meg lyst til å stå på videre!

 

Vel overstått helg!

 

Jan Eirik