29.januar

Leviatas posisjon: Bjørnsund

 

Utseilt distanse: 0 nm

 

Oppgaver: Kontorarbeid med prosjektet. Forberedelser til stormen Tor: Surret fokka til klyverbom. Tatt inn løse solcellepaneler. Lagt ut ekstra fortøyninger og fendere. Forsterket fortøyningene av jolla i le. Lagt klar ekstra fortøyningstau. Tatt en del bilder/film og oppdatert FB nogenlunde fortløpende utover kvelden.

 

Aktiviteter: Tur på øya like før Tor nådde toppen. Filmet. Så filmen Etter Rubicon og fulgte slutten av semifinalen i håndball mellom Tyskland og Norge.

 

Mannskap: Kun skipper´n

 

Merknader: Takket være god anvisning av bryggeplass fra Stein, lå Leviata godt skjermet under stormen. Selv i ly, målte jeg likevel 34ms, som er orkan, i mastetoppen. Må ha vært atskillig mer andre steder på øya. Ser i dag at møneblekket på den største bygningen er flerret av.

Erfaringer: Å ligge i le, men likevel med vinden fra land, var utrolig greit da Leviata unngikk å ri opp og ned på dekkfenderne på brygga. Derfor lite støy ombord. Må få skiftet ut pipehatten på Reflex-ovnen til såkalt H-pipe, da ovnen blåser ut ved sterk vind. Vindmølla tåler fint vind opp til 25 ms, men låste den da det begynte å blåse mer. Dette var nok på langt nær det tøffeste været som har vært her ute, men en ny erfaring for skippern. Nyttig!