23. infobrev juni 2016

Inn i avslutningsfasen

Vi nærmer oss målet!

 

Etter at vi begynte med Fruens funderinger og Ukas høydepunkt, falt det ikke naturlig å fortsette å sende ut infobrev hver måned i tillegg. Men med den siste ukas hendelser (motorhavari) og siden vi nå er på vei inn i innsamlingsprosjektets avslutningsfase, synes jeg det kan være greit med en bredere orientering om hva som skjer videre.

 

Leviatas seilas
Leviata har helt siden starten for snart fire år siden, vært prosjektets krumtapp. Uten den, hadde det ikke blitt noen innsamling til Impandes utdanningsfond for min del. Jeg har hatt et usedvanlig opplevelsesrikt år ombord og det er litt sørgmodig at turen nå nærmer seg slutten.

 

At seilasen skulle ende opp uten motor, er naturligvis kjedelig. Det har likevel ikke så stor betydning for avslutningen av prosjektet. Dessverre setter det en strek over planene for besøk av barn og barnebarn ombord i juli, men det får vi ta igjen neste sommer.

 

Nå er motoren ute av båten og kjørt hjem til Bru på henger. Leviata ligger trygt fortøyd i Høllen i Søgne med velsignelse fra kommunen. Fruen og sønn Håkon har styrket mannskapssituasjonen vesentlig fram til førstkommende onsdag. Når de forlater skuta, er planen å vente på et gunstig værvindu og så seile hjem til Bundefjorden nonstop. Har gjort avtaler om slep det siste stykket inn til båthavna, så det burde gå greit.

 

Først når Leviata ligger fortøyd i hjemmehavna Fløyspjeld, avsluttes seilingsprosjektet med en siste rapport fra turen som da har vart i omtrent 10 måneder som planlagt. Motorsjauen får vi ta utover høsten.

 

 

Formell avslutning av prosjektet – Temakonsert 16.oktober
Etter å ha jobbet med dette prosjektet i snart fire år, er det naturlig å avslutte det hele på en skikkelig måte. Det vil vi gjøre med en egen konsert i Ski nye kirke søndag 16. oktober kl.1900-2100. Christian IngebrigtsenMarian Aas Hansen, Lars Fredrik Beckstrøm og Skikoret vil garantert sørge for en trivelig og meningsfylt kveld! De vil bidra med det musikalske.

 

Per Anders Nordengen, Rolf Olsen og undertegnede har jo ganske ulike erfaringer med tilnærmingen til utviklingsarbeid i Sør-Afrika. Vi vil formidle litt av våre erfaringer og tanker rundt dette i løpet av kvelden.

 

Tema for konserten er «Hva håp, visjoner, drømmer og engasjement kan føre til».

 

Les mer om konserten på  impande.ticketco.no hvor dere også kan kjøpe billetter, eventuelt «støttebilletter» til inntekt for Impandes utdanningsfond hvis dere ikke kan komme, men likevel vil bidra!

 

Så er det jo flott om dere driver markedsføring for arrangementet utover høsten, da!

 

 

Innsamlingen til Impandes utdanningsfond

Pr. dato har vi til sammen fått inn kr.808 000. Alle dere som mottar denne mailen har vært med på å bidra til dette. Det er fantastisk hva man kan få til når mange nok går sammen om å løfte!

 

Nå står det da igjen ca. kr.190 000 før vi når målet. Jeg tenker at det må være realistisk å få inn disse siste kronene slik at fondskapitalen til Impandes utdanningsfond er sikret.

 

Selv om selve seilasen avsluttes i juli, kommer jeg til å jobbe videre med innsamlingen fram til konserten 16.oktober. To, tre oppdrag jeg har i juli og august, der inntekten går til Impande, vil sannsynligvis generer nærmere kr.50 000.

 

Det samme beløpet regner vi med å selge annonser for i programmet for temakonserten 16.oktober i Ski nye kirke. Hvis vi i tillegg klarer å selge 200 billetter, innebærer det ytterligere kr.50 000 (Ski kirke tar 400 personer).

 

Så nær målet, tenker jeg at dere som givere også må være litt inspirert. Derfor håper jeg på positiv respons på følgende forslag som er kommet fra et par av giverne våre:

 

  1. Hva med å forlenge innebetalingsperioden med 3 måneder? For dere som har betalt inn et enkelt beløp, blir det i prinsipper 3/10-deler av innbetalt beløp. Men for all del: Flere av dere har betalt inn så store beløp at det vil bli helt feil å forvente et slikt ekstrabidrag. Hva som er rimelig må dere vurdere selv.
  2. Et annet alternativ, som også setter bidragene våre litt i perspektiv, kan være at vi betaler inn et beløp tilsvarende 1-3 ganger det vi får utbetalt av vår arbeidsgiver for en times arbeid: Dvs. en brutto timelønn eller tre. Det gir oss en pekepinn på hvor lite det koster oss å være med på å endre andres liv!

 

En rask utregning på kalkulatoren, viser at disse to tiltakene alene, fort kan beløpe seg til opp mot kr.100 000. Som sagt: Når vi er mange, skal det ikke så mye til!

 

Ellers er det fortsatt noen som har bursdag og som har sagt at de ønsker seg gaver til Impandes utdanningsfond i stedet for til seg selv. Kanskje er det også andre typer sammenkomster som kan egne seg for innsamling? Hva med et sommergrillparty til inntekt for Impande?

 

Fint om dere som ønsker å bidra litt ekstra, gir meg beskjed så vi kan holde regnskap med hvordan vi ligger an i innspurten. Så håper jeg at vi søndag 16.oktober kan gratulere hverandre med at målet er innfridd!

 

 

Et enkelt ord: Takk!

Ordet takk er et flott ord. Det skaper i seg selv tillit og samhørighet. Dessuten uttrykker det en følelse av glede for noe som er mottatt. Gjerne uten at man har gjort seg fortjent til det.

 

Jeg vil så absolutt si takk til alle dere givere som har holdt liv i dette prosjektet. Uten dere som givere, ingen Impandes utdanningsfond! Derfor jobbes det for tiden med en konkret og skriftlig/visuell takk til hver enkelt av dere. Anders Færevåg, lokal kunstner fra Røvær, har sagt seg villig til å utforme dette. Denne bekreftelsen på at dere har bidratt til Impandes utdanningsfond, vil bli sendt ut etter avslutningen av prosjektet 16.oktober.

 

Tusen takk til dere alle sammen!

 

Da gjenstår det bare å si god sommer!

 

Med vennlig hilsen

Jan Eirik
skipper på Leviata,