Motstand

image

 

Jeg har lenge hatt en mistanke om at Skipper`n rett og slett finner glede i motstand. Det han gjør nå, å seile og samtidig samle midler til et fond for studenter i Sør-Afrika, er jo fullspekket med motstand. Trøbbel med dynamoen, watermaker`n, fustasjopphengene og andre uforståelige greier. Treghet med å generere penger til Utdanningsfondet. Ensomhet. Kunne han gjort dette uten å trives med … motstand?

 

 

Idrettspedagoger, for eksempel, kan bekrefte at det ikke bare er lykke i blodslitet. Der gjemmer det seg også slike skatter som mestringsstrategier, det å tenke offensivt og positivt. -Å tåle motstand er viktig for å kunne oppnå suksess, sier de. -Når ting går på tverke, har vi sjanse til å bli sterke! Minste motstands vei er ingen farbar vei for det menneske som vil vokse og utvikle seg, nei. Sånn sett er Skipper`n på rett vei.

 

 

Men jeg elsker nå likevel de små og de lette turene. Tung snø eller søle tar jeg som et tips om å finne en annen vei. Og gåstavene mine er ypperlige til all slags føre. De minsker friksjonen og løfter kroppen.

 

 

-Stakkars dama, se, hun har krykker! ropte ei lita jente forleden. – Neida, damen har bare staver, beroliget moren. Hun sendte meg et unnskyldende smil. Krykker? Tja, kanskje det. Og hvorfor ikke?

 

 

Etter en bedagelig tur sporer jeg opp en solrik plass. Finner tekoppen, matpakken, sjokoladen, gulroten, solbrillene og en god bok. Glir inn i en annen verden. For mye av det gode er bare … vidunderlig?

 

 

-Motstanden vokter over en skatt, det er antakelig derfor den er så mektig, sier Merete M. Andersen (Skriveboka). Det lyder jo både riktig og sant.

 

 

Kanskje går jeg glipp av en skatt eller to…

 

 

Hilsen Elisabet

 

 

Del gjerne denne teksten med noen! Vil du bidra til at utdanningsfondet vokser? Kontonummeret er 9365 20 08141. Merkes Utdanningsfondet. Vil du vite mer? Se impande.com NB: Alle midler går uavkortet til fondet.