Kort sagt

Skipper`n drar fra havn til havn langs en vinterhufsete norskekyst. Han lenker båten fast til ei brygge, går i land og ber om støtte til en fattig avkrok i Sør- Afrika. Dette driver han på med, måned etter måned. Stabukken stiler nemlig mot en hel million til et utdanningsfond! Den første halve gikk raskt å få inn. Nå går det treigt. Men han er en mann som lar seg trigge av motstand. Kanskje definisjonen på en ekte Stabukk?

 

Noen ganger, sånn som nå, midt i julestria, funderer jeg på hvorfor denne Stabukken og jeg en gang fant hverandre så fascinerende. Hva slags strøm og vind er det som driver to single båter til å møtes? For så frivillig å la seg lenke sammen igjen og igjen?

 

Denne tanken kan ikke sies kort. For her er mange slags understrømmer, vindretninger og overraskelser underveis. Slikt som fører til utallige samlivsspalter, samlivsbøker, samlivssamtaler og samlivsbrudd.

 

Likevel, jeg prøver å få sagt noe kort: Jeg tror at vi mennesker ofte søker komplementaritet. Jeg er ingen stabukk og jeg trenger en. Jeg er ingen sensationseeker og jeg beundrer en. Jeg er intet havmenneske og jeg elsker en. Jeg søkte min motsats. Han gjorde det samme. Noe av mitt blir hans. Noe av hans blir mitt.

 

Hvor mange ekstra mil hadde jeg gått for andres sak? Neppe mange. Nå kan jeg «gå» atskillige mil i Skipperns kjølvann. Kjenne at vi utfyller hverandre og blir helere slik.

 

Det var et poeng til med overskriften min. Nemlig at også du kan få sagt noe med et kort. På leviata.no finner du gavekort. Print det ut til hvem som helst. Kortet taler for seg. Kort sagt: Sjekk kortet…

 

Elisabet

 

PS: Fruens funderinger tar sannsynligvis juleferie fram til midten av januar 2016.

 

Vil du bidra til at Utdanningsfondet vokser? Kontonummeret er 9365 20 08141. Merkes GU-fondet. Vil du vite mer? Se impande.com NB: Alle midler går uavkortet til fondet.

 

12313841_514252008753466_6383255576846729464_n