7.infobrev januar 2014

Jorda rundt – meningsfyllt både for deg og meg!
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.

7. infobrev

6 måneder til avreise Plymouth

Det er på tide å sende dere et nytt giverbrev, skal jeg holde løftet mitt om ett i måneden. Tja, det er i snitt, da. Må regne slik, for det forrige ble jo sendt i desember…
Hva tenker jeg så rundt det å sende disse brevene? ? Er det en plikt? Er det et ork? Eller er det helt all right?

 

Det er veldig all right! Av mange grunner.

 

For det første gir brevene meg en dokumentasjon på hvordan prosjektet utvikler seg. At det faktisk gjør det!

 

For det andre er dette et «loner-prosjekt» av de sjeldne. Utover de nærmeste støttespillerne på hjemmefronten, er det derfor godt å ha noen man kan henvende seg til. Noen som i praktisk handling har vist at: Vi støtter deg i å nå hovedmålet ditt! Nemlig å samle inn penger til Gamalakhestiftelsens Utdanningsfond (GU). Det betyr faktisk mye mer for meg enn jeg hadde trodd i starten.

 

For det tredje, det er gøy å skrive utelukkende ut fra eget hode. Jeg kan velge temaer og tanker uten tanke for annet enn at det forhåpentligvis interesserer dere. Nesten som en forfatter?

 

Dessuten, for det fjerde er det alltid spennende tilbakemeldinger å få. Det bekrefter engasjement og interesse og har også gitt meg verdifulle innspill på flere områder. Takk for det!

 

I øyeblikket sitter jeg i en meget behagelig stol foran en lun og varm klebersteinsovn som vi kjøpte for noen uker siden. Det er akkurat 10 dager siden jeg måtte kaste inn håndklet og gi etter for en utrivelig forkjølelse/influensa. Etter en tur ute med snøskuffa i går og litt praktisk arbeid i dag, må jeg bare innse at formen fortsatt ikke er på topp. Spørs om jeg ikke har fått et virus på ballansenerven eller noe liknende. Er tett i ørene og blir svimmel og kvalm så fort jeg er litt i bevegelse. Har bestilt legetime i morgen, så får vi se.

 

I sykdomsmodus blir jeg ganske innesluttet og lite sosial, ref min fru. Jeg graver meg ned i bøker eller PC. Det kan være ganske praktisk, for da får jeg gjerne unna en del regnskap og skrivearbeid. Så selv om det ikke akkurat er noe tempo over det hele, så blir det da gjort noe. Denne gangen har jeg fått unna en del korrespondanse til både sponsorer og andre samt drøftet en del planer med min fru.

 

Har også fått avviklet en del ting som må gjøres før jeg reiser.

 

Siden sponsorer ble nevnt, kan jeg bekrefte at det nå er nok midler i prosjektet til å gjennomføre selve seilasen. Prøver å hanke inn noen flere for å lette noe på egen økonomisk belastning, men det er ikke et must for gjennomføringen.

 

Det mest hyggelige siden sist, har imidlertid skjedd på giversiden. Rolf Olsen, styreformann i GDCS, ble med meg til en forholdsvis stor bedrift i nærområdet. Etter en times samtale, var vi blitt enige om en 3-5 års avtale der bedriften går inn med et antydet beløp på kr.100 000 pr år. Gitt 5 års varighet, betyr dette at prosjektet allerede har sikret GDCS en halv million kroner. Men i tillegg til dette, ønsket de også å bidra med et betydelig beløp pr. nautisk mil Leviata seiler som en «starter». Disse pengene går jo da til GU. Ikke rart det var to svært fornøyde karer som forlot det møtet!

 

På den praktiske og jordnære siden, må det berettes at Watermakeren (det er den som skal lage vann til meg underveis) er kommet i hus. Omtrent samtidig som jeg bestilte den fra Trinidad, bestilte jeg noen børster til en drill. Børstene fikk plass i en konvolutt og kom fra et delelager i Oslo. Likevel kom de fram en uke senere enn trekassa på 65 kg. fra Karibien (6 dager), som jo også måtte fortolles før levering. Postens veier er uransaklig!

 

Ny seil er satt i produksjon i Hong Kong med Maxbo og Moelven-logoer på. På storseilet vil de flotte Gamalakhe-svalene fly høyt til værs. Om litt over 6 måneder skal de vende sydover igjen, der de kommer fra.

 

Seilgarderoben vil bestå av nytt storseil, nytt toppseil, ny fokk, 2 nye klyvere og en ny gennaker. I tillegg tar jeg med det gamle storseilet, toppseilet, fokka og to gamle klyvere som reserve. Med ny mast, nye strekkfisker og gjennomgang av alle vant og stag før avreise, er jeg trygg på at det skal mye uflaks til før jeg mister framdriften. Men for all del, til havs er det alltid en joker: havet selv!

 

Dette ble nok et litt praktisk og kanskje kjedelig brev, men neste gang har jeg tenkt å rette på det. Jeg har akkurat lest en meget interessant bok om den første regattaen jorda rundt alene, The Golden Globe, som ble arrangert av Sunday Times i 1968.  Den har gitt meg mye å tenke på. Det har jeg lyst til å dele med dere.
Ellers må dere ikke glemme den årlige Gamalakhe-konserten førstkommende onsdag, 5. februar, i Oslo Handelsgyms Aula, Parkveien 65 (se Leviata.no). Her vil også jordomseilingsprosjektet bli presentert. Velkommen!

 

Og så en siste ting: jeg har erfart at flere av dere ikke er så flinke til å videresende disse brevene til deres bedre halvdeler eller andre som bidrar sammen med dere. Foreslår derfor at dere som vil slippe det, sender meg respektive mailadresse, så legger jeg den inn i utsendingslista. Da bør dette løses seg til det beste for alle.

 

Sees på onsdag?
Jan Eirik
fortsatt jordomseiler in spe