Januar-februar 2016 (blybatterier)

Les om blybatteriopplegget ved å klikke her.

Ingen avlesning da batteripakken var så dårlig at Leviata stort sett var koblet til landstrøm.

 

 

15.januar til 1.mars 2016: Ingen hensikt i å fortsette å logge forbruket, da batteriene er defekte. Viste seg å ha gått nesten tom for vann og er trege på å ta til seg strøm og tømmes veldig raskt. Men loggen så langt, er likevel et godt grunnlag for å sammenligne med nye avlesninger når nye lithiumbatterier monteres om ikke alt for lenge.

 

 

13.januar 2016: Da jeg kom tilbake til båten i kveld, var spenningen helt nede på 11,82 volt og landstrømladeren ble satt på med en gang. Det var også lite strøm på startbatteriene (24 volt). Så lite at jeg ikke fikk start på motoren. Det skyldtes nok også at det var kaldt og at jeg ikke dro på nok gasspådrag så det tok for mange omdreininger til at batteriene holdt. Vet at det er en strømtyv på startbatteriene som tapper dem hvis ikke hovedstrømsbryteren slås av. Hadde glemt det denne gangen.
Når det gjelder forbruksbatteriene (12V), oppdaget jeg at begge kjøleboksene sto på. Også den som er åpen og ikke i bruk. Sammen med alt for lite vann på batteriene (sjekket 16/1) var nok det hovedgrunnen til den lave spenningen. I følge «måleren» hadde netto forbruk nemlig ikke vært på mer enn 55Ah (batteribanken er jo 460Ah). Blir spennende å få inn lithium-batterier!

 

Kutter landstrømsladeren og begynner å lese av forbruket igjen til uka når batteriene har stabilisert seg etter vannpåfylling og de er toppladet.

 

Ventet spent på levering av nye lithiumbatterier. Klare for montering i slutten av februar.