Snille mennesker – finnes de?

 

IMG_1275Innseilingen til Søre Bjørnsund er trang. Men vel innenfor, er det lunt og god dybde over alt. Det siste skyldes at innløpet i sin tid ble demmet opp og hele havna tømt for vann. Deretter gravde og sprengte man ut bassenget slik at det i dag er 3 meters dybde over alt. Det må ha krevd store ressurser. Noe som skippere på dyptgående seilbåter i dag kan være glade for.

 

Leviata har nå ligget en uke på Søre Bjørnsund uten mannskap. Men med nyervervede venner som passer skuta i en, etter egen erfaring, orkansikker havn, sover jeg godt selv om det er 600 km mellom oss.

 

Foranledning til denne turen hjem, var en innkalling som lagrettsmedlem i Borgarting lagmannsrett. Saken var berammet til drøye 3 uker og siden man ikke slipper unna møteplikten med mindre man er syk, planla jeg og avtalte en rekke andre tiltak og møter i denne perioden.

 

Stor var derfor frustrasjonen da jeg fikk brev om at saken var utsatt og at det ville bli oppnevnt nye lagrettsmedlemmer når saken kom opp igjen. Da hadde jeg jo bundet meg opp på andre hold slik at seilasen likevel måtte avbrytes. I det minste i 14 dager.

 

Men forstå meg rett: Det er veldig hyggelig å treffe Fruen, barn, svigerbarn, barnebarn og venner her hjemme! Og det skulle også vise seg å klaffe veldig bra med en ganske spesiell telefonhenvendelse.

 

Ståle er en erfaren seiler med flere Atlanterhavskryssinger bak seg. Både sammen med ektefelle og barn. Uten at jeg ante hvem han var, ringte han meg forleden og fortalte at han hadde fulgt med på hjemmesiden leviata.no og at han syntes det var et flott prosjekt. Jeg lurte naturligvis på hvorfor han ringte meg? Jeg skjønte enda mindre da han sa at han var kiropraktor. Hva i all verden har det med mitt prosjekt å gjøre?

 

Først da han fortalte at han hadde jobbet en del med folk som har vært rammet av krystallsyken, så jeg en link. I følge Ståle viser det seg at mange av de samme symptomene på krystallsyke også kan skyldes låsninger i nakke og rygg samt nerver som ligger i klem. Kiropraktisk behandling har i slike tilfeller vist seg å fungere veldig bra. Han tilbød seg derfor å undersøke meg og eventuelt følge opp med behandlinger.

 

Undersøkelsen viste en kraftig låsning i nakken. Så kraftig at han ikke turte å gjøre noe som helst før han hadde røntgenbilder av den. Da de forelå, så til og med jeg at det var rikelig med skjevheter både her og der. Så nå er vi i gang med behandlinger. Neste allerede i morgen!

 

Denne ukas høydepunkt var derfor utvilsom da Ståle ringte meg og tilbød seg å undersøke og behandle meg kostnadsfritt. Som en kamerat sa: Det er mange snille mennesker i verden!

 

Vel overstått helg!

 

Jan Eirik