Helgen i Birkeland

Atter en helg i, eller heter det på Birkeland? Kaldtlageret hos Aanesland Flaggstangfabrikk passer til beskrivelsen. Selv med dieselbrenneren på 37 kW gående kontinuerlig, blir det ikke særlig varmere enn 10-12 grader. Omtrent som utenfor… Men, rett skal være rett: Det er tørt og vindstille her.

Etter nok en runde med lakk (6. strøk) begynner jeg å bli lei. Av og til lurer jeg på hvorfor i all verden driver jeg med dette? I over 30 år har jeg holdt på med å bygge båt. Når tar det slutt? Svaret er vel gitt: Ikke så lenge jeg kan svinge hammer’n. Nå er jeg jo kommet til vedlikehold og forbedringsfasen. Ny mast og nye seil, overhaling av motor, bedre lydisolasjon, bytting til LED-lys osv. Lista kan visst forlenges i det uendelige.

Men jeg vet jo hvorfor. Når vinden kommer smygende. Seilene begynner å fylle seg. Klukkingen av vann i bevegelse mot baugen. Knopmåleren som stiger langsomt i takt med vindøkningen. Når det begynner å knirke i riggen og skuta legger seg pent noen grader og jeg kjenner at farten øker. Og jeg ser storseil, fokk, klyver og toppseil stå perfekt mot himmelen. Da skjønner jeg hvorfor!

Så er det klart for 7. strøk…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.